Concept; communicatie & design

Prikkelende content brengt merken tot leven. Niet door te schreeuwen, maar door simpelweg de taal van je doelgroep te spreken. Geen taaie hap, maar smakelijke verhalen. De conceptstudio van Loyalty Makers heeft één doel: de klant blij maken. Zij blij, wij blij. Als je door ons werk bladert, zie je dat we ons op de volledige breedte van communicatie storten. Van campagnes tot websites. Van huisstijlen tot actiefolders. Maar wat we ook maken, we richten ons altijd op die aantrekkende werking richting de klant. Eigenlijk maken we geen communicatie. Wij maken loyaliteit. Benieuwd hoe dat eruitziet? Bel gewoon eens of stuur ons een mail: info@loyaltymakers.com en we nemen contact met je op.

CONCEPT & VORMGEVING IDENTITY Een nieuw gezicht voor jouw merk

Zet je een nieuw merk in de markt? Of wil je een bestaand merk een frisse lik verf geven zonder de kernidentiteit teniet te doen? Start dan een traject Concept & Vormgeving Identity.

Een nieuw gezicht creëren voor een merk of organisatie is een van onze favoriete bezigheden. Er hangt namelijk veel vanaf. Is het herkenbaar? Weerspiegelt het de kernwaarden? Slaat het aan bij de klant? We grijpen bij huisstijlontwikkeling daarom niet blind naar ons penseel, maar volgen een strategisch stappenplan.

Fase 1. Inventarisatie

We willen je door en door leren kennen. Je voorkeuren, je waarden, maar ook je concurrenten. Onze ideeën vinden veelal hun weg naar enkele moodboards die je opties tastbaar maken.

Nadat de lijnen zijn uitgezet, storten we ons op het epicentrum van je merkidentiteit: het logo. We ontwikkelen diverse logo-opties en komen deze met veel plezier presenteren om samen verder te finetunen.

Fase 2. Uitwerken huisstijldragers

Wij vinden dat een logo het meest tot leven komt in zijn natuurlijke habitat: communicatie-uitingen.

In deze tweede fase ontwerpen we de primaire huisstijldragers als briefpapier, visitekaartje, envelop en desgewenst de website. Om ervoor te zorgen dat er geen scheuren ontstaan in je merkidentiteit, leggen we deze vaak concreet vast in een huisstijlmanual. Hierin staan concrete richtlijnen over zaken als kleur, typografie en fotografie.

Fase 3. Verzorging drukwerk

Niets is zo zonde als een schitterend ontwerp dat flets en korrelig uit de drukpers rolt. Alleen al van het idee zouden we slecht slapen.

Omdat we onze nachtrust koesteren, nemen wij het drukwerk graag voor onze rekening. Dan weet je dat je communicatie precies zoals bedoeld gestalte krijgt. Al een eigen drukwerkpartner? We bieden ook aan de drukbestanden te leveren met advies over druktechniek, papierkwaliteit en oplage.

DTP & VORMGEVING Binnen de huidige stijl nieuwe uitingen vormgeven

Zijn jij en je klanten nog steeds dol op de bestaande huisstijl van je merk of organisatie? Maar zoek je een communicatiebureau dat binnen deze stijl nieuwe uitingen kan vormgeven?

Dan zeggen wij: houden zo! Loyalty Makers wordt niet geplaagd door een continue vernieuwingsdrift, maar simpelweg gedreven door het maken van mooie effectieve communicatie waar klanten blij van worden.

Jouw huisstijl in goede handen

Wanneer je DTP en vormgeving onderbrengt bij een nieuw bureau, geef je daarmee ook je huisstijl door. Dan wil je erop kunnen vertrouwen dat het bureau deze stijl consistent en naadloos doorvertaalt naar nieuwe uitingen. De vormgevers van Loyalty Makers duiken daarom uitgebreid in je huidige huisstijlrichtlijnen en uitingen.

We zijn flexibel in je wensen. Wil je een subtiele opfrisbeurt? Met plezier! Staan alle formats geheel vast? Dan zorgen we ervoor dat de stijl tot op de laatste streep behouden blijft.

WEBDESIGN Een goede site is functioneel en overtuigend

Websites. Sommigen noemen het je online visitekaartje. Wij niet. Het is zoveel meer dan dat.

Nu onze dagelijkse beslommeringen zich grotendeels op het wereldwijde web afspelen, is online voor verreweg de meeste merken communicatiekanaal nummer één. Zomaar een mooie website is niet genoeg. Een goede site is functioneel en overtuigend voor de klant – en tegelijkertijd een weerspiegeling van je merkidentiteit.

Een goede site laat bezoekers zich welkom voelen, zonder het hardop te moeten zeggen. Geen droge informatieoverdracht, maar een spannende ontdekkingstocht. Wegklikken wil je bijna niet. Dat is een website volgens Loyalty Makers.

Van strategie tot promotie

Wij kunnen je website ontwerpen én bouwen. Wat je wensen ook zijn. Van een bescheiden portfoliosite op basis van een template, tot een volledige custom webshop.

Die oneindigheid aan mogelijkheden schreeuwt om een gedegen plan van aanpak. We brengen hierbij je doelgroep, gewenste functionaliteiten en merkidentiteit uitgebreid in kaart. Veel voorkomende tussenstations op het plan van aanpak zijn:

– Inventarisatie van wensen
– Opzetten projectteam
– Opstellen strategie
– Creatief ontwerp
– Technisch ontwerp
– Uitvoering
– Opzetten backoffice
– Testen
– Promotie

ILLUSTRATIES Handgetekend of digitaal

Bij Loyalty Makers zijn wel dol op de charme van handgemaakt tekenwerk. Het is moeilijk om niet enthousiast te worden van de talloze creatieve stijlen die je op papier kunt zetten. Van een schetsmatig lijnenspel tot een striptekening. Van een realistische tekening tot een retro in pin-up stijl. (durft jouw merk dat aan?)

Illustraties bieden een sterke grafische onderscheidingskracht om je merk memorabel te maken. Onze illustratiekunstenaars tekenen al hun werk met de hand, waarna deze worden gedigitaliseerd voor gebruik.

FOTOGRAFIE We gaan ver voor het ultieme beeld

Fotowerk kan een ontwerp maken of breken. Al helemaal wanneer het gaat om klantloyaliteit. Een pakkend beeld maakt je merk een leven lang onuitwisbaar.

Custom fotografie

Loyalty Makers verzorgt productfotografie, buitenfotografie en fotografie van mensen. Oog voor detail is daarbij onontbeerlijk. We kunnen eindeloos tweaken met onderwerp, lenskeuze, belichting en compositie. Ja, soms zijn we wat ijverig. Maar alles voor dat ultieme beeld.

Selectie uit stock photos

Daarnaast hebben we toegang tot een grote online database van stockphoto’s. Liever geen overmatig poserende zakenlieden die hun gebleekte tanden bloot lachen, maar échte foto’s. Zo vinden we bijna altijd het juiste plaatje bij elk verhaal. Zo niet, dan maken we het zelf.

PRODUCTIE Van drukwerk tot point of sale materiaal

Loyalty Makers maakt communicatie graag tastbaar tot fysieke eindproducten. Communicatie is immers het leukst als je het aan kunt raken. Onze experts op het gebied van design, copywriting en communicatie zorgen ervoor dat je communicatie de gewenste vorm, inhoud en uitstraling krijgt.

Onze productiemogelijkheden zijn veelomvattend. Als het aan ons ligt, mag het woord ‘nee’ uit het woordenboek worden geschrapt. Verzin het, en we kunnen het voor je regelen. Van drukwerk tot point of sale materiaal. Van stickers tot vlaggen. Van bannering tot events. Onze productie-afdeling kan hiermee alle ondersteunende communicatie leveren bij een loyaliteitsprogramma of give-away.

Al een eigen drukwerkpartner? Desgewenst brengen we advies uit over druktechnieken, papierkwaliteit en oplages voor de mooist mogelijke uitvoer.

Ook de online flank van productie is ons niet vreemd. Denk hierbij aan videoproductie, e-zines en online advertentiecampagnes.

CASES LOYALTY CONCEPTS

WIJ ZIJN HEEL TROTS OP ONZE KLANTEN